Stichting 55+ Actief Gramsbergen

Programma 2020

Vrijdagmiddag 31 januari 2020 – 14.00 uur. De Binder.

Vrijdagavond 28 februari 2020 – 19.30 uur. De Binder.

Vrijdagmiddag 27 maart 2020 – 14.00 uur. De Binder.

Vrijdagavond 17 april 2020 – 19.30 uur. De Binder.

Mei/juni 2020.

Maandagavond 31 augustus 2020 – Oranjefeest 19.30 uur in De Binder.

Vrijdagavond 25 september 2020 – 19.30 uur. De Binder.

Vrijdagmiddag 30 oktober 2020 – 14.00 uur. De Binder.

Vrijdagavond 20 november 2020 – 19.30 uur. De Binder.

Woensdagmiddag 16 december 2020 – 14.00 uur. De Binder.

Jaarvergadering – Nieuwjaarsvisite. En daarna zal de heer Bé Snijders dia`s vertonen over oud Gramsbergen.

Toneelvereniging “Vorie Vana”  uit Beerzerveld treedt voor ons op Met het stuk: “Als de natuur zien gang giet” van Herman van der A. Korte inhoud: Als bijna alle gronden opgekocht zijn voor natuurgebieden, blijven er in het dorp drie boerderijen, een kerk en een leeg dorpscafé over. Er heerst stilte in wat eens een welvarend dorp was. Deze stilte wordt echter verstoord, als er nieuwe bewoners komen, die zonder enige ervaring het dorpshotel erven en proberen nieuw leven in te blazen. Zijn de boeren het hier wel mee eens? En wat moeten die dame van natuurbeheer en die schaapherder op het dorp? Natuurlijk volgen er heel veel problemen en hoe die worden opgelost, kunt u allemaal zien in dit prachtige blijspel.

Het onderwerp ” Uitbuiting bij ouderen” wordt aan de hand van een aantal sketches naar voren gebracht. Daarna kan het onderwerp worden besproken en kunnen vragen worden gesteld aan de notaris of aan een medewerker van de Rabobank, die deze middag aanwezig zullen zijn.

De avond wordt verzorgd door “Lenig met plezier”, een groep uit De Krim. Zij zorgen voor een mooi optreden met zang (ook samen met de zaal), een grap en een voordracht. (Let op: één week vervroegd!)

Kleppertoer met eventueel aansluitend een diner. Nadere informatie vindt u t.z.t. op de nieuwsbrief.

Allround singer songwriter Dick van Altena toert al heel lang door Nederland en België met zijn country- en streektaaloevre. Voor deze avond zal hij vooral veel van zijn Nederlandstalige repertoire ten gehore brengen.

Lummy Boerhof uit Ruinerwold gaat op pad met haar “vertellegies”. Dat is een programma met “vertellegies” over vroeger en nu, samen oude liedjes zingen, oude spreekwoorden, waarvan niemand weet hoe ze zijn ontstaan, een kwisje met nostalgische prijsjes als boerenjongens op brandewijn, peertjes van de Larijweg appelmoes, jam enz.

Wat doet de brandweer allemaal behalve blussen? En hoe werken ze? Dit alles wordt ons haarfijn door o.a. plaatsgenoot Bert Kwant uit de doeken gedaan.

Vanavond vieren wij het 50 jarig jubileum van Stichting 55+ actief met een optreden van de dames van “Twee recht Twee averecht”. De helft van hen heeft met heel veel succes als “Jong belegen” in de feestweek van 2018 voor ons opgetreden. Let op: Deze bijeenkomst is één week vervroegd.                                                                          

Kerstmiddag. De Protestantse Gemeente Gramsbergen zal deze middag verzorgen.